
در این مقاله آموزشی از وبسایت پشتکارهای فراوان، قصد داریم نحوه کاشت گل آفتابگردان را در اختیار شما قرار دهیم.
گل آفتابگردان یکی از زیباییهای طبیعت میباشد.
این گیاه ضمن زیباتر کردن محیط خود، محصولی بسیار ارزشمند و محبوب به صورت تخمه آفتابگردان را نیز تولید مینماید.
آفتابگردان سر خود (بخش بالایی گیاه) را با توجه به جهت تابش خورشید در طول روز از سمت شرق به غرب به سمت خورشید میچرخاند. در نهایت در شبهنگام نیز این گیاه، سر خود را به سمت شرق تغییر جهت داده و منتظر تکرار چرخه حرکتی خود برای روز بعد میشود. این روند حرکتی از گل آفتابگردان تا زمان رشد دانههای آفتابگردان و سنگینتر شدن آن ادامه مییابد.
در حال حاضر تعداد زیاد و متنوعی از انواع آفتابگردانها موجود میباشند.
با توجه به سلیقه خود میتوانید نوع مدنظر را انتخاب کرده و شروع به کاشت و پرورش آن نمایید.
همه چیز در مورد نحوه کاشت گل آفتابگردان

چه مدت طول میکشد تا گل آفتابگردان شکوفا شود؟
معمولاً در حدود ۸۰ تا ۹۵ روز طول میکشد تا گل آفتابگردان به حالت نهایی و بلوغ خود برسد.
محل کاشت
به منظور کاشت گل آفتابگردان، محلی را انتخاب کنید که آفتابگیر باشد. گلهای آفتابگردان در محلهایی که به صورت مستقیم آفتابگیر باشند، رشد بسیار مناسبی را خواهند داشت. آفتابگردان باید در طول روز حداقل بین ۶ تا ۸ ساعت در تابش مستقیم نور خورشید قرار داشته باشد. آفتابگردانها به تابستانهایی گرم و طولانی برای شکوفایی بهتر نیاز دارند.
محل انتخابی برای کاشت گل آفتابگردان باید نفودپذیری مناسبی از آب داشته باشد. به طوری که مثلاً در زمان بعد از بارش باران، نباید گودالهای آب در روی زمین شکل بگیرند. یعنی به جای این که آب در سطح باقی بماند باید در درون خاک نفوذپذیر وارد شود.
در حالت کلی، آفتابگردان نسبت به نوع خاک زیاد حساس نمیباشد ولی اگر خاک محل کاشت گل آفتابگردان نفوذپذیری مناسبی را برای آب داشته باشد، این گیاه روند رشد بسیار بهتری را دنبال خواهد کرد.
ریشههای آفتابگردان نیاز به کشش دارند. ریشههای این گیاه در درون خاک در حدود ۶۰ سانتی متر عمق و ۹۰ سانتی متر عرض قابلیت گسترش دارند. سعی کنید برای پرورش آفتابگردان از خاکی حاصلخیز و مقوی استفاده نمایید.
بهترین زمان برای کاشت گل آفتابگردان
زمانی که فصل سرما گذشت و شرایط آب و هوایی به صورت باثباتتری در حالت معتدل قرار گرفت، میتوانید دانههای آفتابگردان را در محلی که قبلاً برای کاشت انتخاب کردهاید، بکارید. فصل بهار بهترین زمان برای کاشت میباشد.
البته نسبت به محل جغرافیایی که در آن اقامت دارید، بهتر است بهترین زمان را انتخاب کنید.
نحوه کاشت گل آفتابگردان
بذر گل آفتابگردان را باید در حفرههایی به عمق حدود ۲٫۵ تا ۴ سانتی متری و به بزرگی (عرض) ۱۵ سانتی متری در خاک محل مدنظر بکارید.
برای این که از رشد آینده بذر در محل مدنظر مطمئن باشید، به جای یک بذر میتوانید چندین بذر را در محل کاشت قرار دهید.در ادامه و زمانی که اندازه گلهای آفتابگردانی که از خاک بیرون آمدهاند به حدود تقریباً ۱۵ سانتی متری برسد، میتوانید قویترین آفتابگردان را انتخاب کرده و موارد دیگر را در محل مدنظر حذف نمایید. به عبارتی دیگر، بهترین گزینه را برای رشد در آینده انتخاب میکنید.
فاصله بین بذرهایی که میکارید را نیز در حدود ۷۶ سانتی متر در نظر بگیرید.
البته این فاصله را بنا به نظر شخصی خود میتوانید تغییر دهید.
برخی از انواع گلهای آفتابگردان هستند که در فاصلههای بسیار نزدیکتر به همدیگر رشد بسیار مناسبی خواهند داشت. از این رو بسته به نوع آفتابگردان و نظر شخصی خود، بهترین فاصله را برای گلهای آفتابگردان در نظر بگیرید.
رشد گل آفتابگردان
بعد از کاشت گل آفتابگردان در زمین، نوبت به دنبال کردن پروسه رشد و نگهداری از این گیاه میرسد.
آبیاری

زمانی که اندازه گیاه همچنان کوچک هست، در زمان آبیاری آب را در اطراف ریشههای گیاه بریزید.
به طور حدودی فاصله ۸ تا ۱۰ سانتی متری از ریشه گل آفتابگردان را آبیاری نمایید.
وقتی گیاه به تدریج رشد کرد و ساقههای آن قویتر شد، میزان آبیاری را عمیقتر کنید تا ریشههای گیاه با قدرت بیشتری به رشد خود ادامه دهند.
سعی کنید در طول هر هفته یکبار نسبت به آبیاری گل آفتابگردان اقدام نمایید.
برداشت
برای برداشت گل آفتابگردان تا زمان خشک شدن گیاه در سر جای خودش صبر کنید یا این که بخش گل گیاه را ببرید و در جایی دیگر منتظر خشک شدن آن شوید تا پشت سر بخش گل گیاه قهوهای، شاخ و برگ آن زرد رنگ شده و گلبرگهایش پژمرده شوند و دانههای تخمه آفتابگردان بزرگ شده و در جای خود شل شوند.
برخی مطالب پیشنهادی